1

Exchange 2007 email send delays after upgrading to managed Avast Net Server on SBS 2008

Posted by kypoth-Alex on Sep 10, 2009 in How To Fix ..., Software

Having trouble sending mail after a managed Avast Server installation? Another thing that you may need to remove from the default set up to make it work is the Internet Mail scanner from the server – it’s ok for the clients but stops the server from sending mail as it competes for the same port. Read more…

 
4

Exchange 2007 Information Store not starting on SBS 2008 server after Avast Net Server installed

Posted by kypoth-Alex on Sep 10, 2009 in How To Fix ..., Software

I’ve just been working on a customer’s server set up, applying MS updates and fixing a problem with a PC not contacting the ADNM (Avast’s central management console). During the work, I noticed the main server wasn’t talking to the ADNM, which led to me realising it had a standalone Avast install on it. So I removed this and set up ADNM to deploy the Net Server package. As soon as this installed and the server reboooted, I started getting the SBS Console critical alerts thing flashing at me. Turns out the Exchange Information Store Service is failing to start, and won’t respond to a manual prod. Not good if you need to use email on the server. Read more…

 
0

Fixing the stylus from an O2 xda Orbit / Atom

Posted by kypoth-Alex on Sep 10, 2009 in Hardware, How To Fix ...

Some things aren’t really worth fixing, and this is probably one of them. After all, I do have the spare one that came with it somewhere in the box. However, there’s a bit of a story behind this, and after all the hassle, it would have been defeatist to have put it in the bin. Read more…